top of page

Over PSE

Pony- en paardrijden
Bij PSE zijn er verschillende soorten lessen af te nemen: privélessen, duolessen, groepslessen (maximaal 5 personen) en buitenritten. In alle lessen is persoonlijke aandacht en instructie gegarandeerd. De lessen vinden plaats op alle dagen uitgezonderd zondag.

Voor gevorderde ruiters is er een mogelijkheid tot vrij rijden (huur pony/paard). 

Veiligheid

Veiligheid vinden wij veruit het allerbelangrijkst. Naast de gebruikelijke verplichting tot het dragen van een cap, is bij ons ook het dragen van een bodyprotector verplicht tijdens de lessen. De zadels zijn allemaal voorzien van veiligheidsbeugels. We leren ruiters vanaf het begin hoe ze bepaalde handelingen op een correcte en veilige manier uit kunnen voeren. 

 

Dierenwelzijn

Helaas blijkt het de laatste jaren niet meer vanzelfsprekend dat er goed voor (manege)paarden gezorgd wordt. Gelukkig is dat bij PSE allemaal dik in orde! De pony's lopen in de zomermaanden 12 tot 24 uur per dag op de wei en ook in de winter staan ze dagelijks op de wei of in de paddock. Ze hoeven nooit meer dan 3 uur op een dag te lopen en hebben minimaal één dag in de week vrij. We leren onze ruiters op een vriendelijke manier te rijden, waarbij o.a. aandacht wordt geschonken aan een zachte hand en stille beenligging van de ruiter. 

Mila.JPG
IMG_2627.JPG
bottom of page